CATESP
Blog
20 de juliol de 2015

Quan diem que volem ser diferents… ho volem de veritat?

different

Molta gent té al cap voler ser diferent. “Desmarcar-se”, “innovar”, “trencar motllos”, “emprendre” o “arriscar” són expressions que massa sovint es converteixen en tòpics. Realment quan diem que volem ser diferents hi estem disposats?

L’altre dia era en unes jornades de premsa internacional que es feia a Barcelona. Vaig anar-hi vestit amb un polo de màniga curta. Res especial. Però en arribar-hi vaig veure a primer cop d’ull que tots els homes anaven la majoria en camisa i tots en màniga llarga. Sense voler-ho em sentia diferent per una banalitat. Vist així, és ben fàcil segons on sentir-se diferent. Si vas a un casament en xandall o amb espardenyes ja ho tens fet.

En un “break” vaig veure un home de menys de 40 anys amb samarreta. Més modern que jo. Anava amb polo, texans estripats i un Mac portàtil a la mà. Més tard va fer una ponència ja amb jersei però amb el mateix look “de creatiu”.

És curiós que, com explica sovint el professor Xavier Sala i Martín (que a cada dues entrevistes que li fan, li pregunten sobre les seves americanes de colors), el pànic de les dones i dels homes quan van a un casament o a alguna cita formal és totalment invers. Elles temen trobar-se a alguna altra dona amb el mateix vestit. Els homes al contrari. Si arriben a un lloc i veuen que tothom va vestit “com ells” respiren alleujats. Les dones són més arriscades? Els homes més conservadors?

Si això ho extrapolem a les marques, segurament podríem jugar a saber quines marques són més masculines i quines més femenines. El que és segur és que massa sovint una marca vol destacar de la manera que ho pot fer un home, que és una altra opció. Com? Comprant-se una corbata llampant, deixant-se una barba frondosa, anant amb corbatí en comptes de corbata… Però s’obliden que les dones ho fan més fàcil. Es compren un vestit nou fet a mida, ben maco i escollit segons els seus gustos i saben que seran el centre de les mirades.

Per què tot aquest rollo?

Perquè massa cops ens hem trobat clients que ens busquen perquè els agraden projectes arriscats que hem fet, però quan ens ensenyen webs de referència per crear la seva ens ensenyen només pàgines de la seva competència o del seu sector. Volen una cosa semblant però que destaqui, sense pensar que si obrim mires, segur que podrem sorprendre molt més al seu públic potencial. Si realment volem destacar no cal que tots anem de “traje i corbata”.

Àlex Gomà // alex@tactic.cat // @lexgoma

Contacta

Carrer d’en Xammar, 11
Mataró (BCN) 08301
93 790 97 73 | 620 007 271
tactic@tactic.cat